Regio Centraal-Europa

In het kader van de ‘Flemish Masters on Tour’ vonden in 2018 enkele infosessies, openingen en galadiners plaats in Centraal-Europa. 

Opening Bruegeltentoonstelling in KHM Wenen  

Op 2 oktober 2018 ging de Bruegeltentoonstelling ‘Once in a lifetime’ in het Kunsthistorisches Museum (KHM) in Wenen open voor het grote publiek. De avond voordien werd de tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van Koning Filip en Koningin Mathilde. Daarnaast waren ook Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, en Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, bij de officiële opening aanwezig. 

Toerisme Vlaanderen heeft een samenwerking met het KHM opgezet binnen het kader van het Vlaamse Meesters–project 2018 - 2020 en was zo nauw bij de opening van de Bruegeltentoonstelling betrokken. Binnen dit kader organiseerde een afgevaardigde delegatie van openluchtmuseum Bokrijk, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, op maandagvoormiddag 1 oktober 2018 een persconferentie voor de Oostenrijkse pers over hun Bruegelprogramma 2019. Hierbij waren ook 15 Belgische journalisten aanwezig. 

Op vrijdag 28 september organiseerde Toerisme Vlaanderen in het KHM een event voor de lokale reisindustrie. Culturele touroperatoren kregen een exclusieve preview van de Bruegeltentoonstelling en vernamen meer over de samenwerking tussen Toerisme Vlaanderen en het KHM en over de Bruegelprojecten in Vlaanderen. 

Info- en galadiner voor reisindustrie en pers in KHM Wenen 

In samenwerking met het Kunsthistorisches Museum (KHM) in Wenen organiseerde Toerisme Vlaanderen op 20 juni 2018 een galadiner voor de Oostenrijkse reisindustrie en pers om hen te informeren over de Bruegeltentoonstelling in het KHM (najaar 2018) en het Bruegelprogramma in Vlaanderen in 2019. Na een rondleiding door de Bruegelzaal van het KHM maakten de 60 gasten in de koepelhal van het museum kennis met het culinaire Vlaamse Meesterschap van Seppe Nobels. Toerisme Vlaanderen gaf hen een presentatie van de hoogtepunten van het Bruegelprogramma in Vlaanderen. 

Zwitserse pers en reisindustrie krijgen introductie in Vlaamse Meesters 

Op 24 mei 2018 verwelkomde Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met het Kunsthistorisches Museum in Wenen (KHM), de Zwitserse pers en reisindustrie in het Florhof Hotel in Zürich voor een voorstelling van het Vlaamse Meesters-programma in Vlaanderen. Tijdens een Bruegelmaaltijd kwamen ze meer te weten over Bruegel in Vlaanderen en de Bruegeltentoonstelling in het KHM in Wenen dit najaar.   

Infosessie voor reisindustrie uit Tsjechische Republiek en Slovakije 

Op 18 april 2018 organiseerde Toerisme Vlaanderen in samenwerking met het Kunsthistorisches Museum (KHM) in Wenen een infosessie over het Vlaamse Meesters-programma in Vlaanderen en het KHM voor de reisindustrie uit de Tsjechische Republiek en Slovakije. 20 culturele touroperatoren namen deel aan een lunch waar ze ook twee presentaties kregen over de Bruegeltentoonstelling in het KHM en over het Breugeljaar 2019 in Vlaanderen. Ter afsluiting van de infosessie stond voor de deelnemers een gegidste toer door het KHM op het programma met nadruk op de aanwezige werken van Bruegel.