Spanje

Opening afdeling Vlaamse schilderkunst in Prado Museum Madrid 

Het Spaanse Prado Museum in Madrid wijdde in 2018 een nieuwe afdeling aan Vlaamse schilderkunst. Op 7 november organiseerde Toerisme Vlaanderen een exclusief evenement om de opening van de nieuwe afdeling gewijd aan Vlaamse schilderkunst in het Prado te vieren. Een 90-tal journalisten, bloggers en reisagenten waren present. 

Bierworkshop op Barcelona Beer Festival 

Toerisme Vlaanderen en Toerisme Leuven organiseerden tijdens het jaarlijkse Barcelona Beer Festival in 2018 een bierworkshop. Het evenement vond plaats op 14 maart in Lambicus, een bar gespecialiseerd in Belgisch bier. De 21 deelnemers waren bloggers van de Barcelona Travel Blogger Association die schrijven over toerisme, gastronomie en lifestyle. Leuven werd er voorgesteld als erfgoedstad, studentenstad en bierstad. Daarna verraste Sebastiaan Cloet van Leuven Leisure de bloggers met een speciale bier tasting waar de deelnemers actief hun vijf zintuigen moesten aanwenden. 

30 jaar Bilbao-Bilbao 

Op vrijdag 9 maart in 2018 was Eddy Merckx te gast in Bilbao voor de 30ste verjaardag van het wielerevenement Bilbao-Bilbao. Toerisme Vlaanderen maakte van de gelegenheid gebruik om het wielertoerisme in Vlaanderen in de kijker te zetten bij de meer dan 8 000 deelnemers, pers- en tradecontacten. Vlaanderen stond duidelijk in de spotlights dankzij flyers, een videomuur, een grootschalige mailing en communicatie op de website van het evenement. 

We nodigden 48 contacten uit voor een kennismaking met Vlaanderen als wielerbestemming: journalisten, bloggers, enkele grote namen uit de Spaanse wielerwereld, gespecialiseerde touroperatoren en reisagenten. Brussels Airlines stelde er de Hi Belgium Pass voor, terwijl de genodigden konden genieten van Belgisch bier, chocolade en de Baskische keuken. De deelnemers kregen de kans om Eddy Merckx in levenden lijve te ontmoeten én maakten tegelijkertijd kennis met Vlaanderen als wielerbestemming.