Verenigd Koninkrijk

Lancering Vlaamse Meesters & MICE-workshop in Banqueting House Londen 

Op 26 april 2018 verzamelden pers, trade en toerismeprofessionals uit Groot-Brittannië in het prestigieuze Banqueting House voor de lancering van het Vlaamse Meesters-programma. Banqueting House is een bijzondere locatie en met het imposante Rubensplafond, was het de perfecte plek om ruim 80 vertegenwoordigers van associaties, bedrijven en agentschappen te inspireren over de rijkdom aan speciale locaties in Vlaanderen. Het evenement bestond uit een dagprogramma voor pers en trade en een avondluik voor MICE.  

Touroperatoren bezoeken In Flanders Fields 

Op 29 augustus 2018 woonden ruim 50 educatieve touroperatoren uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië een inspirerende workshop bij in Peace Village, Mesen. Met dit initiatief bracht Toerisme Vlaanderen de boodschap over dat de Westhoek veel te bieden heeft voor een schoolreis, zelfs na de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de workshop konden reisprofessionals en partners (hotels, musea, toeristische diensten, ...) onderhandelen en zaken doen.  

Eerder in 2018 ontvingen Peace Village, Westtoer en Toerisme Vlaanderen een groep buitenlandse touroperatoren uit het Verenigd Koninkrijk en een aantal vertegenwoordigers uit Ierland en Australië in de Westhoek. Toen lag de nadruk op de laatste maanden van de herdenking van WWI, met een focus op de landschapskunstinstallatie 'Coming World x Remember Me'. 

Congresexperten in Manchester 

In september 2018 organiseerde Toerisme Vlaanderen een informatieve netwerkreceptie voor 40 congresexperten uit Manchester en Noordwest Engeland. De gasten vormden een mix van bedrijven, associaties en professionele conferentieorganisatoren. Het event vond plaats in The Tunnel Club, de nieuwe, exclusieve faciliteit voor gasten in Manchester City Football Club. De Engelse landskampioen is de thuisbasis van de Belgische topspelers Vincent Kompany en Kevin De Bruyne.