Reizen is voor iedereen

Deze pagina is onderdeel van een sensibiliserende actie, bestemd voor iedereen die professioneel of vanuit een zekere interesse met reizen bezig is. In wat volgt hoor je de stemmen van heel uiteenlopende mensen, die allemaal – op de een of andere manier – bezig zijn met wat we vandaag ‘toegankelijk reizen’ of ‘reizen voor iedereen’ noemen. Daar is Toerisme Vlaanderen al lang een grote pleitbezorger voor. In woord en daad.

De rode draad in deze verhalen? Reizen is voor iedereen. Al heeft de ene persoon net ietsje meer noden en behoeften dan de andere. Met de nodige voorbereiding en een open ingesteldheid kan je daar passend mee omgaan.
Met deze actie willen we jou laten zien dat het beslist de moeite loont om nu, straks, in de nabije toekomst na te gaan hoe jij, in jouw hoedanigheid van ondernemer, reisagent, touroperator, hotel- en of restaurantuitbater, productontwikkelaar, beleidsmaker, omgaat met dit gegeven.

Inspiratie:

Aan de slag:

Deze checklists helpen bij het realiseren van een klantvriendelijke en toegankelijke service. Ze zijn in Word-formaat opgesteld, zodat je zelf je eigen aanpassingen kunt aanbrengen.