Rusland

Brugge
Toerisme Vlaanderen is actief op de Russische markt. We werken hiervoor intens samen met een plaatselijk vertegenwoordigingskantoor. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties terug. Heb je vragen over de bestemmingspromotie van Vlaanderen in Rusland? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Vlaamse Meesters uitgebreid in de kijker in Ruslands’ grootste kunsttitel

Rusland zet verder in op de promotie van het Vlaamse Meesters programma met een uitgebreide reportage in The Art Newspaper Russia. De reportage is het resultaat van een overeenkomst met BRAFA, in samenwerking met Toerisme Brugge.

De 12-pagina reportage in The Art Newspaper Russia besteedt tonnen aandacht aan de Vlaamse Meesters. De reportage bevat onder andere een overzicht van alle evenementen in Antwerpen én een vooruitblik naar het verdere Vlaamse Meesters programma in 2019 en 2020.

The Art Newspaper Russia maakt deel uit van één van de belangrijkste informatienetwerken binnen de kunstsector. Het lezerspubliek sluit dus volledig aan met doelpubliek waar Toerisme Vlaanderen op mikt: de culturele meerwaardezoeker. Het magazine komt 10 keer per jaar uit en heeft een oplage van 70 000 exemplaren.

De Facebook pagina van Art Newspaper Russia heeft meer dan 90 000 volgers. Ook hun website behaalt maandelijks 120 000 unieke bezoekers en 240 000 paginaweergaven. Naast de printpublicatie komen er ook sociale mediaposts en banners op de website van Art Newspaper Russia om de Vlaamse Meesters en Triënnale Brugge te promoten bij het Russiche publiek.

The Art Newspaper RussiaThe Art Newspaper Russia

 

Bruegel in Moskou

vlaamse meesters in moskouDe Russische promotie voor het driejarige Vlaamse Meesters-programma is officieel gestart. Op 5 september opende de multimediatentoonstelling 'Bruegel - De Wereld op zijn kop'. Dankzij deze expositie en de bijhorende reclamecampagne komt het Russische publiek in contact met (de wereld van) Bruegel. De Russische pers reageerde alvast heel enthousiast op de tentoonstelling en werken rond Bruegel. Meer informatie over deze tentoonstelling en promotiecampagne. Bekijk het Russisch trailerfilmpje op Youtube.

 

Gastronomische persreis 

Voor Russen met een interesse in cultuur heeft Vlaanderen veel te bieden. Naast kunst en erfgoed is ook onze gastronomie een belangrijke troef om uit te spelen. Toerisme Vlaanderen organiseerde daarom van 25 april tot 1 mei een persreis voor acht (gastronomische) Russische media. In het programma lieten we onze gasten kennis maken met een waaier aan gastronomische belevingen, zowel in één van onze kunststeden – Antwerpen – als in één van onze groene regio’s – Limburg. Tijdens de lunches en diners maakten onze gasten kennis met de verschillende gezichten van onze keuken: (h)eerlijke streekproducten, de nieuwe golf van jonge en creatieve chefs, de met Michelin-sterren bekroonde topgastronomie. Ook op andere momenten toonden we onze gasten hoe lekker eten en drinken in onze cultuur ingebed is: met een sneukeltocht door Leuven, tijdens een vespatocht door Henegouwen, in de abdijen van Averbode en Herkenrode, met bezoeken aan een aspergekwekerij, een kaasmaker, een jeneverstokerij, brouwerijen, een chocolatier, het wijndomein Genoels-Elderen, … 

 

Persreis tentoonstelling Jan Fabre

Van 21 oktober 2016 tot en met 30 april 2017 liep in het Hermitage Museum in Sint-Peterburg een tentoonstelling over Jan Fabre onder de titel “Knight of Despair / Warrior of Beauty”. In de aanloop naar deze tentoonstelling organiseerde Toerisme Vlaanderen van 3 tot en met 7 oktober een persreis naar Vlaanderen. De journalisten maakten kennis met Brussel en Antwerpen, met speciale aandacht voor de werken van Jan Fabre die op publieke plaatsen te bewonderen zijn. Ook een ontmoeting met de kunstenaar in zijn atelier in Antwerpen stond op het programma. Toerisme Vlaanderen organiseerde deze persreis in samenwerking met de Hermitage. Hiermee wil Toerisme Vlaanderen niet alleen de media-aandacht voor de tentoonstelling vergroten, maar ook Vlaanderen als culture reisbestemming in de kijker zetten.


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
Tel: 02/504.04.38
pedro.waeghe@toerismevlaanderen.be
www.visitflanders.ru

AVIAREPS
Olympiyskiy prospect 14
Business Centre “Diamond Hall”
129090 Moscow, Russia
Phone : + 7 - 495 - 93 75 950
visitflanders@aviareps.com