Spanje

Op het water
Toerisme Vlaanderen is actief op de Spaanse markt. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties in Spanje. Je vindt hier ook contactgegevens van het kantoor in Barcelona.

Vlaamse Meesters in Spanje centraal

Op 22 en 23 november hebben onze medewerkers in Spanje 2 presentaties gegeven aan telkens 20 reisagenten waarin onze Vlaamse Meesters centraal stonden.

Op 22 november in Barcelona werd de eerste presentatie geven over onze Vlaamse Meesters waar de deelnemers achteraf ook konden genieten van onze Vlaamse gastronomie. Op 23 november werd in het Thyssen-Bornemisza Museum in Madrid een gelijkaardig presentatie gegeven waarbij de deelnemers de opportuniteit hadden om voorafgaan aan de presentatie de Vlaamse Meesters collectie in het museum te bezoeken. Dit evenement werd afgesloten met een lunch.

 Op 23 november werden in Madrid 18 journalisten van verschillende toeristische magazines uitgenodigd in een Belgisch restaurant waar de deelnemers een lunch presentatie kregen over de Vlaamse Meesters. Deze presentatie werd nadien afgesloten met een bierdegustatie. Deze presentatie was de eerste van een reeks die later ook zal plaatsvind in Barcelona en Bilbao en waarop talloze niche journalisten en bloggers zullen uitgenodigd worden.


Vlaanderen stand op IBTM World (Barcelona)

Van 28 - 30 november staat Toerisme Vlaanderen met zijn beursstand op IBTM World in Barcelona, één van de belangrijkste MICE-beurzen in Europa. Inspiratiesessies, sales afspraken, groepspresentaties, een persconferentie,... Zo maken we Vlaanderen nog beter bekend als topbestemming voor assocoiatiecongressen. Onze partners Belgian Limburg Convention Bureau, Bierolade, Brussels Airlines, Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, Gent ICC, Radisson Blu & Park Inn by Radisson Antwerp, Square-Brussels Meeting Center en Visit Antwerpen tonen er het beste van Vlaanderen!


Toerisme Vlaanderen zet Vlaamse gastronomie in de kijker tijdens UNWTO

Op 8 en 9 mei trok Toerisme Vlaanderen samen met Jong Keukengeweld Seppe Nobels naar San Sebastian in Spanje. De bedoeling was om de Vlaamse en Baskische gastronomie op de wereldkaart te zetten op het UNWTO World Forum over gastronomie.
Het UNWTO forum voor gastronomisch toerisme biedt experten van over de hele wereld de gelegenheid om bij te praten, elkaar te inspireren en te debatteren over de huidige uitdagingen van culinair toerisme. Naast lekker eten komen ook de thema’s management, organisatie en innovatie aan bod.
Minister Ben Weyts werd er uitgenodigd als ‘keynote speaker’ en samen met de Baskische minister van Toerisme ondertekende hij een intentieverklaring voor de ondersteuning en promotie van culinair toerisme in Vlaanderen en Baskenland.
  De aanwezigen konden proeven van Vlaamse interpretaties van “pintxos”, een soort fingerfood, bereid door Jong Keukengeweld chef Seppe Nobels en de Spaanse chef Xabier Zabaleta. Zo genereren we in Spanje positieve persaandacht voor Vlaanderen. 


Cultureel seminarie in Madrid

Op 23 mei 2017 neemt ons kantoor in Spanje deel aan het culturele seminarie georganiseerd door de European Travel Association (ETOA) dat zal plaatsvinden in het Thyssen-Bornemisza museum te Madrid. Het doel van het seminarie is te kijken naar cultureel toerisme vanuit het oogpunt van het product, maar ook naar wat er nodig is om succes te verzekeren. Het publiek bestaat uit lokale aanbieders die zowel producten aanbieden binnen Spanje als Europees.  

Toerisme Vlaanderen geeft er een presentatie over het project ‘Vlaamse Meesters’ waar in 2018-2020 volop wordt ingezet.


Internationale pers maakt kennis met vernieuwd M HKA

Op 27 april 2017 maakten een 30-tal journalisten uit Frankrijk, Centraal-Europa, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland kennis met het vernieuwde Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). Naast het museumbezoek werd er die dag ook aandacht besteed aan andere artistieke hotspots in de Scheldestad. Op 28 april reisden een groot aantal journalisten ook nog naar Brussel dat internationaal beschouwd wordt als het nieuwe mekka van de hedendaagse kunst. Het centrum voor hedendaagse kunst Wiels werdbezocht dat naar aanleiding van het 10-jarig bestaan uitpakt met een groot tentoonstellingsproject ‘Het afwezig museum’. Ook andere culturele trekpleisters in Brussel stonden op het programma.

 Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

Turismo de Bélgica: Flandes y Bruselas
World Trade Center
Moll de Barcelona s/n
Edificio Este, Planta 6°
08039 Barcelona

Tel. + 34-93-508 59 90
Fax + 34-93-508 59 93
espana@visitflanders.com
www.flandes.net