Spanje

Op het water
Toerisme Vlaanderen is actief op de Spaanse markt. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties in Spanje. Je vindt hier ook contactgegevens van het kantoor in Barcelona.

Prestigieus Spaans tijdschrift zoomt in op Vlaanderen 

In de maarteditie (2019) van het Spaanse prestigieuze reismagazine ‘Viajes National Geographic’ lazen 482 000 Spanjaarden een artikel over Vlaanderen. Eva Díaz heeft het in het artikel van maar liefst 16 pagina’s lang over onze Vlaamse geschiedenis en cultuur. Zo schreef ze over de rijke commerciële en artistieke geschiedenis van Vlaanderen, de moderniteit, de prachtige sfeer die Karel de Vijfde naar Spanje bracht, de belangrijke rol van de universiteiten en tot slot onze Vlaamse Meesters als van Eyck. 

Lees meer over het artikel in 'Viajes National Geographic'.


Vlaamse schilderkunst in Prado Museum Madrid

Het Prado Museum in Madrid heeft nu ook een nieuwe afdeling over de Vlaamse schilderkunst. Ter gelegenheid van de opening organiseerde het Spaanse buitenlandkantoor van Toerisme Vlaanderen er een exclusief event voor een 90-tal contacten. Dit alles in het kader van het project Vlaamse Meesters 2018-2020. Tijdens deze periode zet Toerisme Vlaanderen samen met zijn partners een programma van kwaliteitsevents en –tentoonstellingen op poten over de Vlaamse Meesters met internationale weerklank. 


Presentatie Triënnale Brugge in Madrid

Op donderdag 22 maart 2019 organiseerde Toerisme Vlaanderen een presentatie in de Castellana 22 kunstgalerij in Madrid. We zetten er - in samenwerking met Toerisme Brugge en Triënnale Brugge - de Triënnale Brugge in de schijnwerpers. De dag startte met een persontbijt dat werd bijgewoond door 28 journalisten. Eén van de sprekers was architecte Lucía Cano, die één van de paviljoenen van de Triënnale heeft ontworpen.
’s Avonds werd de Triënnale gepresenteerd aan de leden van de art collectors club WeCollect. Tijdens de cocktailparty konden de gasten genieten van het bier ‘Brugse zot’, dat in Brugge zelf gebrouwd wordt. Een perfect manier om te toasten op de Triënnale Brugge en hedendaagse kunst in Vlaanderen!

Presentatie Triënnale Brugge in Madrid


Bierworkshop in Barcelona

Ter gelegenheid van het jaarlijkse Barcelona Beer Festival organiseerde Toerisme Leuven een bierworkshop in Barcelona. Het evenement vond plaats op 14 maart 2019 in Lambicus, een bar gespecialiseerd in Belgisch bier. De 21 deelnemers waren bloggers van de Barcelona Travel Blogger Association die schrijven over toerisme, gastronomie en lifestyle. Leuven werd er voorgesteld als erfgoedstad, studentenstad en bierstad. Daarna verraste Sebastiaan Cloet van Leuven Leisure de bloggers met een speciale bier tasting waar de deelnemers actief hun vijf zintuigen moesten aanwenden.
Tijdens dit evenement tweetten de deelnemers zo vaak onder de #LovainaBcnTB, dat dit een trending topic werd in Spanje die avond! Sensationeel!

Bierworkshop Toerisme Vlaanderen in Barcelona


Toerisme Vlaanderen en Eddy Merckx slaan de handen in elkaar in Bilbao

Op vrijdag 9 maart 2019 was de wereldbekende Vlaamse wielerlegende Eddy Merckx te gast in Bilbao voor de 30ste verjaardag van het wielerevenement Bilbao-Bilbao. Toerisme Vlaanderen maakte van de gelegenheid gebruik om het wielertoerisme in Vlaanderen in de kijker te zetten bij de meer dan 8000 deelnemers, pers- en tradecontacten.

Samen met Eddy Merckx nodigden we 48 contacten uit voor een kennismaking met Vlaanderen: journalisten, bloggers, enkele grote namen uit de Spaanse wielerwereld, gespecialiseerde touroperators en reisagenten. Brussels Airlines stelde er de HiBelgium Pass voor, terwijl de genodigden konden genieten van Belgisch bier, chocolade en de Baskische keuken. Een gezellige babbel met Eddy Merckx en enkele van zijn ploegmaten maakten de beleving compleet.

De deelnemers kregen de kans om Eddy Merckx in levende lijve te ontmoeten én maakten tegelijkertijd kennis met Vlaanderen als wielerbestemming. Vlaanderen stond duidelijk in de spotlights dankzij flyers, een videomuur, een grootschalige mailing en communicatie op de website van het evenement.

Eddy Merckx in Bilbao voor Toerisme Vlaanderen

 Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

Turismo de Bélgica: Flandes y Bruselas
World Trade Center
Moll de Barcelona s/n
Edificio Este, Planta 6°
08039 Barcelona

Tel. + 34-93-508 59 90
Fax + 34-93-508 59 93
info@flandes.net
www.flandes.net