Stageplaatsen

Stage bij Toerisme Vlaanderen
Elk jaar doen verschillende studenten hun stage bij Toerisme Vlaanderen. Stage lopen kan op al onze verschillende afdelingen, in binnen- én buitenland. Mee op pad met een logiesadviseur? Ons communicatieteam versterken? Onderzoek doen naar het toerisme in Vlaanderen? Het kan allemaal.

Bij Toerisme Vlaanderen kom je terecht in een dynamisch en flexibel agentschap. En dit in het toeristisch hart van Brussel, op slechts 3 minuten wandelen van het centraal station. Je gaat bij ons aan de slag met flexibele uren en komt terecht in een moderne werkomgeving. Je leert de toeristische sector in Vlaanderen (beter) kennen en springt er met beide voeten in. Tijdens jouw stage wordt je uitgedaagd om jezelf te ontplooien en leg je je eigen klemtonen. Je collega’s wijzen je de weg en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Ontdek onze verschillende teams in het organogram van Toerisme Vlaanderen of lees meer over hun verwezenlijkingen in onze jaarverslagen.

 Laat ons weten wat jij zoekt in een stage en dan bekijken wij of we een plekje voor jou hebben! Stuur een kort CV en motivatiebrief naar onze stagecoördinator via HR@toerismevlaanderen.be.


Nog niet overtuigd? Lees hieronder de ervaringen van enkele stagiairs!

 

LotteTien weken lang mocht ik het team van corporate communicatie bij Toerisme Vlaanderen versterken en zo mijn eerste ervaring in het werkveld opdoen. En ik moet zeggen: Ik had me geen betere stage kunnen wensen! Vanaf dag 1 kon ik steeds rekenen op de steun van mijn enthousiaste collega’s die me meteen het gevoel gaven dat ik een van hen was. Ik was niet gewoon ‘de stagiaire’, maar wel degelijk een deel van het team. Met een goed gevulde takenlijst en toffe sfeer op de werkvloer verveelde ik me geen moment. Ik leerde er de kneepjes van het communicatievak, werkte samen met andere diensten binnen Toerisme Vlaanderen en groeide ook echt als persoon. Voor een leerrijke en leuke stage ben je hier zeker aan het juiste adres! 

-   Lotte, stagiaire corporate communicatie, februari-april 2019

Alexis stageNa ongeveer drie maanden stage bij het congresbureau van Toerisme Vlaanderen, kan ik je verzekeren dat dit de leukste stage was die ik al gedaan heb. Een betere stageplaats kan je niet vinden! Vanaf dag één was er een goede sfeer en kon ik op de steun rekenen van mijn collega’s wanneer nodig, zowel van op het hoofdbureau (Brussel) als van de buitenlandse kantoren. Een momentje zonder werk? Onmogelijk, er is altijd iets te doen, geen tijd om je te vervelen.

Dankzij deze stage leerde ik veel bij over de toeristische sectoren van Vlaanderen alsook hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij congressen/grote events, op korte én op lange termijn. Op persoonlijk vlak leerde ik om beter en efficiënter te werken, zowel zelfstandig als in team. Dit was een onvergetelijke stage met onvergetelijke collega’s.

- Alexis, stagiair congresteam, maart-mei 2019

Profielfoto Jana Verdegem

Op mijn eerste stagedag bij Toerisme Vlaanderen werd ik verwelkomd door een toffe groep collega’s, een enthousiaste stagebegeleidster en een goedgevulde to do-lijst. De toon voor de volgende vier maanden was meteen gezet. Elke werkdag werd ik uitgedaagd en aangemoedigd. Mijn takenlijstje dikte aan met vragen van rechtstreekse collega’s, en al snel vonden ook collega’s van andere diensten en offices de weg naar mijn bureau. Ik leerde jongleren met verschillende taken en opdrachten en kreeg de vrijheid om mijn eigen klemtonen te leggen. De vraag was niet ‘welke taken willen we op de stagiaire afschuiven?’, maar wel ‘wat wil Jana zelf graag doen?’.  Ik voelde me een volwaardig Toerisme Vlaanderen-teamlid én nu helemaal klaar om met beide voeten het werkveld in te stappen!

-   Jana, stagiaire corporate en perscommunicatie, februari-mei 2018
 
Tijdens mijn acht weken durende stage bij Toerisme Vlaanderen heb ik op korte tijd veel geleerd. Mijn warme collega’s namen me direct onder de arm en stonden altijd klaar met raad en daad wanneer ik daarom vroeg. Gedurende mijn stage leerde ik zowel zelfstandig als in team werken, vergaarde ik kennis van verschillende delen uit de toeristische sector en netwerkte ik met andere partners die later in mijn professionele carrière nog van pas kunnen komen. Het was een heel interessante stage die een sterke basis vormt voor een verdere loopbaan in de toeristische sector!
 
- Lennert, stagiair bij de dienst Kwaliteit, april-juni 2018