Stageplaatsen

Stage bij Toerisme Vlaanderen

Elk jaar doen verschillende studenten hun stage bij Toerisme Vlaanderen. Stage lopen kan op al onze verschillende afdelingen, in binnen- én buitenland. Mee op pad met een logiesadviseur? Ons communicatieteam versterken? Onderzoek doen naar het toerisme in Vlaanderen? Het kan allemaal. 

Bij Toerisme Vlaanderen kom je terecht in een dynamisch en flexibel agentschap. En dit in het toeristisch hart van Brussel, op slechts 3 minuten wandelen van het centraal station. Je gaat bij ons aan de slag met flexibele uren en komt terecht in een moderne werkomgeving. Je leert de toeristische sector in Vlaanderen (beter) kennen en springt er met beide voeten in. Tijdens jouw stage wordt je uitgedaagd om jezelf te ontplooien en leg je je eigen klemtonen. Je collega’s wijzen je de weg en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Ontdek onze verschillende teams in het organogram van Toerisme Vlaanderen of lees meer over hun verwezenlijkingen in onze jaarverslagen.

 Laat ons weten wat jij zoekt in een stage en dan bekijken wij of we een plekje voor jou hebben! Stuur een kort CV en motivatiebrief naar onze stagecoördinator via HR@toerismevlaanderen.be.


Nog niet overtuigd? Lees hieronder de ervaringen van enkele stagiairs!

Profielfoto Jana Verdegem
Op mijn eerste stagedag bij Toerisme Vlaanderen werd ik verwelkomd door een toffe groep collega’s, een enthousiaste stagebegeleidster en een goedgevulde to do-lijst. De toon voor de volgende vier maanden was meteen gezet. Elke werkdag werd ik uitgedaagd en aangemoedigd. Mijn takenlijstje dikte aan met vragen van rechtstreekse collega’s, en al snel vonden ook collega’s van andere diensten en offices de weg naar mijn bureau. Ik leerde jongleren met verschillende taken en opdrachten en kreeg de vrijheid om mijn eigen klemtonen te leggen. De vraag was niet ‘welke taken willen we op de stagiaire afschuiven?’, maar wel ‘wat wil Jana zelf graag doen?’.  Ik voelde me een volwaardig Toerisme Vlaanderen-teamlid én nu helemaal klaar om met beide voeten het werkveld in te stappen!
-   Jana, stagiaire corporate en perscommunicatie, februari-mei 2018
 
 
Profielfoto Chloë Vanneste
Mijn stage bij Toerisme Vlaanderen was de kers op de taart van mijn opleiding communicatiemanagement. Ik leerde de theorie toepassen in de praktijk. Op persoonlijk vlak wakkerde de stage mijn interesse voor de toeristische sector nog meer aan. Naast een vlotte pen ontwikkelde ik een kritisch oog voor communicatie, naar het voorbeeld van mijn stagementor. Ook bij corporate en interne communicatie mocht ik heel creatief uit de hoek komen. Tijdens de stageperiode werkte ik samen met collega’s van verschillende diensten binnen Toerisme Vlaanderen. Met spijt in het hart verlaat ik mijn plekje bij Relations Office. Ik hoop dat de toekomst mij opnieuw naar hier brengt! 
-   Chloë, stagiaire corporate communicatie, april-juni 2017
 
 
Tijdens mijn acht weken durende stage bij Toerisme Vlaanderen heb ik op korte tijd veel geleerd. Mijn warme collega’s namen me direct onder de arm en stonden altijd klaar met raad en daad wanneer ik daarom vroeg. Gedurende mijn stage leerde ik zowel zelfstandig als in team werken, vergaarde ik kennis van verschillende delen uit de toeristische sector en netwerkte ik met andere partners die later in mijn professionele carrière nog van pas kunnen komen. Het was een heel interessante stage die een sterke basis vormt voor een verdere loopbaan in de toeristische sector!
- Lennert, stagiair bij de dienst Kwaliteit, april-juni 2018