Iedereen Verdient Vakantie

Kinderen verkennen het Blotevoetenpad
Iedereen Verdient Vakantie is een partnernetwerk dat expertise, goodwill en maatschappelijke verantwoordelijkheid samenbrengt om het recht op vakantie voor alle Vlamingen te realiseren. In dit netwerk werkt ieder vanuit z’n eigen sterkte aan het recht op vakantie: organisaties begeleiden de vakantieganger, toeristische partners voorzien logies en aanbod, de overheid coördineert en faciliteert.

Bij Iedereen Verdient Vakantie kunnen mensen met een laag inkomen terecht voor betaalbare vakanties en daguitstappen, alleen of in groep. Het aanbod is bedoeld voor alle mensen die omwille van financiële, mentale of fysieke beperkingen niet op vakantie of daguitstap kunnen gaan. 

Toerisme Vlaanderen gelooft in de positieve effecten van vakantie en wil zo veel mogelijk mensen doen genieten van die effecten. Iemand die zich goed voelt in zijn vel, functioneert beter. Iemand die zich gewaardeerd voelt, kijkt positief naar de samenleving. 

‘Iedereen verdient vakantie’ is een sterk netwerk met meer dan 2 200 partners. De Publiek Private Samenwerking (PPS-model) waarin het netwerk werkt, is een krachtige driehoek. Wederzijds begrip en voldoende engagement brengen twee sectoren die totaal verschillend lijken tot een vruchtbare samenwerking. Veel mensen zijn verbaasd te ontdekken dat toeristische partners geen rechtstreekse financiële compensatie krijgen voor de sociale tarieven die zij aanbieden. De inspanningen van de begeleiders van sociale lidorganisaties brengen het aanbod bij de mensen in armoede. Het is een manier om als bedrijf je hart te laten zien, meer consumenten te bereiken, nieuwe opportuniteiten te ontdekken, innovaties te lanceren en aan een positief imago te werken. Toerisme Vlaanderen creëerde met het netwerk Iedereen Verdient Vakantie een platform waarin de toeristische sector zich van haar beste kant kan laten zien. 

Meer informatie op de website van Iedereen Verdient Vakantie