Studiedag familievriendelijk erfgoed | donderdag 16 mei 2019 | Tervuren

Op donderdag 16 mei 2019 kwamen de deelnemers aan de studiedag alles te weten over familievriendelijk erfgoed. Deze studiedag, die FARO en Toerisme Vlaanderen organiseerden in het AfricaMuseum, stond open voor iedereen die wou weten hoe je een museum of erfgoedsite nog beter kan afstemmen op families

Het AfricaMuseum in Tervuren, Domein Raversyde in Oostende en het MSK in Gent namen de voorbije jaren deel aan een pilootproject van FARO en Toerisme Vlaanderen rond familievriendelijk erfgoed.

Op onze studiedag deelden we de lessons learned van dit project. En maakten we de deelnemers warm om ook in te zetten op familievriendelijkheid. We lieten daartoe niet alleen internationale toonaangevende experten aan het woord, maar ook de jongste experten ter zake: de kinderen zelf!

Tot slot, kregen alle deelnemers na afloop van de studiedag de kersverse publicatie ‘1.2.3. Familie!' mee naar huis.

Download hieronder de presentaties van de sprekers.

'1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk' 

De publicatie '1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk' bestaat uit 3 delen. Download ze via de links hieronder.

Zelfscan: wat doe je goed? En wat kan beter?

In het kader van het pilootproject werd de familiescan voor musea ontwikkeld. Deze tool is er eentje voor intern gebruik en kan dienen als inspiratiebron voor je jouw publiek gaat bevragen. Bovendien krijg je een beter zicht op bepaalde noden of wensen die je van je (potentiële) bezoekers te weten wil komen. Neem via de zelfscan jouw museum of erfgoedsite onder de familievriendelijke loep. 

Doe de zelfscan