Toerisme Vlaanderen Awards 2014

toerisme vlaanderen awards

Niewsgierig naar het verloop van de awarduitreiking?

Op Flickr kan je onze fotoreeks bekijken.

Op YouTube vind je een leuk sfeerfilmpje.

  • Beste Innovatief Toeristisch Product 2014: Backstay Hostel

foto nele van dammeBackstay Hostel is een nieuw toeristisch verblijf in het centrum van Gent. Het logies is ondergebracht in het voormalige redactiekantoor van 'Dagblad Vooruit' en daarmee meteen een goed voorbeeld van geslaagde toeristische herbestemming. De aanpak van Backstay Hostel is verfrissend en vernieuwend. De uitbaters zijn volop mee met de digitale strategie. Ze mikken op buitenlandse bezoekers en kregen al heel wat internationale persaandacht. 

Maak kennis met Backstay Hostel.
 
Bekijk de filmpjes van de drie genomineerden in deze categorie: Backstay Hostel - Once Upon A Castle (Kasteel van Gaasbeek) - Station Racour

  • Beste Maatschappelijk Verantwoorde Toeristische Ondernemer 2014: Botel Ophoven

Botel Ophoven foto

Botel Ophoven is een omgebouwd vrachtschip met vaste ligplaats in Belgisch Limburg. Het logies biedt meerdere zalen, gasthutten, een keuken, een privé-vergaderruimte, een rolstoeltoegankelijk ponton en een welness ruimte. De uitbaters organiseren ook vaartochten met elektrische sloepen, teambuildings en kookworkshops. Ze hebben duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen volledig geïntegreerd in elk aspect van hun onderneming.

Maak kennis met Botel Ophoven.
 
Bekijk de filmpjes van de drie genomineerden in deze categorie: Botel Ophoven - Hertog Jan - Villa Rozerood

  • Beste Toeristische Ambassadeur 2014: Tanguy Ottomer

foto tanguy

Tanguy Ottomer werd in 2013 door CNN uitgeroepen tot één van de zeven beste toeristische gidsen ter wereld. Tanguy werkt gepersonaliseerde stadsroutes door Antwerpen uit op basis van de voorkeuren, interesses en voorkennis van de klant. Op die manier maakt hij van zijn rondleidingen een echte belevenis voor de toeristen. Daarnaast schrijft hij ook boeken en geeft hij stijladvies en lezingen. 


Maak kennis met Tanguy Ottomer.
 
Bekijk de filmpjes van de drie genomineerden in deze categorie: Bart Vermeulen - Stéphanie Thybaert - Tanguy Ottomer

  • Beste Toeristische Marketingcampagne 2014: No Design to Waste (Design Museum Gent)

foto directrice design museum

De expositie 'Out to Sea? The plastic garbage project' van het Design Museum Gent kaartte een maatschappelijk en duurzaam thema aan, namelijk de vervuiling van onze oceanen. Voor zijn publiekscampagne zette het museum in op een online aanpak en een beredeneerde mediamix. De internationaal herkenbare slogan kwam ook terug in het Gentse straatbeeld en in de museumshop, waar bezoekers duurzame t-shirts konden kopen. 

Maak kennis met de campagne van Design Museum Gent.
 
Bekijk de filmpjes van de drie genomineerden in deze categorie: A l'Ostendaise - No Design To Waste (Design Museum Gent) - The Monuments Men (Visit Gent)

  • Beste Binnenlandse Toeristische Reportage 2014: Ook getest op weekend (Vlaanderen Vakantieland, VRT)

foto eindredacteur vlaanderen vakantielandDe reportages van Vlaanderen Vakantieland worden gesmaakt door jong en oud in Vlaanderen, en ook Nederland. Het programma is dan ook uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen het televisielandschap. De reportagereeks 'Ook getest op weekend' inspireert de kijkers om er op uit te trekken en brengt ook bewust verschillende doelgroepen in beeld. Bovendien is er ook aandacht voor de toegankelijkheid van onze bestemming. 

Maak kennis met Vlaanderen Vakantieland.
 
Bekijk de filmpjes van de drie genomineerden in deze categorie: Ook getest op weekend (Vlaanderen Vakantieland, VRT) - In het Spoor van de Groote Oorlog (Sophie Allegaert, Nest) - Het grote verhaal van de kleine garnaal (Chris Van Minnebruggen, Pasar)

  • Best International Press Coverage 2014: Liudmila Nikitina en Ekaterina Demina (Jamie)

artikel in jamieLiudmila en Ekaterina werken voor het culinaire magazine 'Jamie', de Russische versie van het magazine van de bekende chef Jamie Oliver. Het magazine verschijnt in Rusland op 100 000 exemplaren. Ze schreven een fel gesmaakt artikel over Antwerpen, met aandacht voor al zijn culinaire geneugtes, street food, jonge chefs en de traditioneel Vlaamse keuken. 


Maak kennis met Liudmila en Ekaterina.

  • Beste Vakantiemaker: Nicole Vande Putte

foto nicole vande putteNicole Vande Putte mocht uit handen van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts de belangrijkste award van de avond in ontvangst nemen, de life time achievement award. Nicole Vande Putte is al meer dan 40 jaar de drijvende kracht achter de vzw Sogeha. Sogeha organiseert vakantiekampen voor kansarme kinderen en jongeren in en rond Gent. Sociaal toeristische initiatieven als deze zijn bijzonder belangrijk want ze betekenen voor jongeren vaak hun eerste vakantie-ervaring en ook hun eerste kennismaking met toerisme. 

Maak kennis met Nicole Vande Putte.