Toerisme Vlaanderen maakt Italiaanse pers en trade warm voor Vlaamse Meesters

Op 2 december organiseerde Toerisme Vlaanderen in Milaan de Premio Fiandre, Samen met Flanders Investment and Trade (FIT) zetten we de avond volledig in teken van het project Vlaamse Meesters. We ontvingen meer dan 170 genodigden in het prestigieuze Palazzo Reale waar sinds oktober de expo ‘Rubens e la nascita del barocco (Rubens en de geboorte van de barok) wordt tentoongesteld.

In het teken van de Vlaamse Meesters

Op vrijdag 2 december 2016 organiseerden Toerisme Vlaanderen en FIT de Premio Fiandre in Milaan. Dit is traditioneel de prijsuitreiking voor beste reisproduct of persartikel dat in Italië verscheen. Deze keer stond de Premio Fiandre volledig in het teken van het project Vlaamse Meesters. Meer dan 170 genodigden maakten hun opwachting in het Palazzo Reale, één van de meest prestigieuze musea in hartje Milaan. Sinds oktober loopt daar de expo 'Rubens e la nascita del barocco' (Rubens en de geboorte van de barok). Dé ideale locatie en gelegenheid om de professionele reisindustrie en culturele pers warm te maken voor het ambitieuze programma rond onze Vlaamse Meesters van 2018 tot 2020.

Verloop van de avond

In de vooravond gaf Toerisme Vlaanderen een boeiende presentatie aan 32 Italiaanse trade-contacten. Tijdens deze workshop, die overigens volledig gewijd was aan het Vlaamse Meester-programma, was er veel ruimte voor interactie en dialoog. De aanwezige touroperators, reisagenten en online travel agencies gaven ons extra nuttige input en formuleerden nog enkele aanbevelingen ter verbetering van de productbeleving. 

Later op de avond ontvingen we in 70 media-contacten, 32 trade-contacten en 70 professionele contacten uit de zaken- en ondernemerswereld. De in totaal 170 aanwezigen waren heel enthousiast over het verloop van de avond. De uitgebreide presentatie van het project, de rondleiding door de expo en het rijke buffet van typisch Vlaamse producten vielen zeer goed in de 'smaak'.

Gesmaakt door de media

Deze avond leverde, onder meer, al deze mediabijdrage op: 

Reisjournaliste Claudia Dagrada vertelt (vanaf 09:30 min) in het audio-interview met het Italiaanse online-magazine Agenda Viaggi uitgebreid over onze Vlaamse Meester-schilders. Ze is vol lof over wat er de komende jaren staat te gebeuren in onze steden. Klik hier om ook haar blogartikel over dit onderwerp te lezen.

Premio Fiandre in enkele beelden: