#toerismehelpt: inspirerende initiatieven

Tentoonstellingen virtueel aanbieden, een hotel ombouwen tot opvangcentrum, of een cultuurcafé omtoveren tot supermarkt. Heel wat toeristische ondernemers gaan creatief aan de slag in deze coronatijden. Met #toerismehelpt verzamelen we tijdens de coronacrisis originele initiatieven van toeristische ondernemers.

Benieuwd naar meer initiatieven? Wij vullen onderstaande webpagina’s wekelijks aan met de meest hartverwarmende initiatieven: 

inspirerende initiatieven

Hoe pak jij het aan? Ken je nog inspirerende voorbeelden? Heb je tips voor jouw collega's in de toeristische sector?


Laat het ons weten via Facebook of LinkedIn!

uitgelicht

 

Met de Mobilhome op restaurant 

Tijdens de tweede lockdown bieden heel wat restaurants afhaalmogelijkheden aan. Maar het gemis naar de restaurantbeleving blijft groot, zowel bij de klanten als bij de restaurants zelf. Daarom ontvangt de uitbater van RAAM Food zijn gasten voor een ‘Campermeal’ in zijn tuin. Het concept is eenvoudig: het coronaveilig serveren van een negengangenmenu tot in de camper van de gasten. De gasten komen met andere woorden met hun eigen camper toe en kunnen vervolgens genieten van een culinaire avond met hun ‘camperbubbel’.

 

Een muzikaal opkikkertje aan de deur  

De verplichte sluiting van culturele centra houdt het cultuurteam van Wingene niet tegen om alsnog leuke initiatieven te organiseren. Zo trakteert muzikant Niels Boutsen op 28 december verschillende Wingenaren op een ‘Belletjetrek-concert’. Inwoners kunnen tot 17 december een dierbare opgeven die volgens hen een concertje verdient. Een leuk initiatief om de Kerstdagen wat op te vrolijken in deze tijden.

Theaterartiesten zingen voor mekaar 

De afgelopen maanden werden er heel wat theatervoorstellingen afgelast. Om hun werkloze collega’s een hart onder de riem te steken, trokken zo’n 60 Vlaamse theaterartiesten de studio in om het lied ‘Daar ben jij’ in te zingen. Hiermee hopen de artiesten geld in te zamelen voor het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning. Daarnaast moet het lied hoop, warmte, liefde en licht bieden in deze donkere tijden. Een mooi initiatief en een muzikaal kerstcadeau voor iedereen!