#toerismehelpt: gidsenorganisaties

Met #toerismehelpt verzamelen we tijdens de coronacrisis originele initiatieven van toeristische ondernemers. Hieronder vind je een overzicht terug van hartverwarmende initiatieven van gidsenorganisaties.

inspirerende initiatieven

Hoe pak jij het aan? Ken je nog inspirerende voorbeelden? Heb je tips voor jouw collega's in de toeristische sector?


Laat het ons weten via Facebook of LinkedIn!

Leuven Leisure biedt unieke thuisbeleving aan 

Beer HopHet bedrijf Leuven Leisure werkt sinds het begin van de crisis samen met de bierkenners van Beer Hop en lokale handelszaken om mensen unieke thuisbelevingen aan te bieden. Zo stelden ze #Blijfinuwkot-bierpakketten en #Blijfinuwbubbel-wijn- en chocoladepakketten samen en organiseren ze elke twee weken een online beer tasting met experimentele bieren. Omdat de acties zo enthousiast onthaald werden, hebben ze besloten om ze nog iets langer te laten doorlopen.


Stadsgids voorziet tours vanaf 2 personen

Stadsgids AntwerpenStadsgids Carolien Krijnen ziet zichzelf niet de virtuele tour opgaan, daarvoor houdt ze teveel van live interactie met haar klanten. Maar ze vond wel een andere manier om met de nieuwe maatregelen om te gaan. Daar waar ze tot nu toe enkel wandelingen organiseerde voor groepen vanaf 15 personen, zal ze, wanneer toegelaten, rondleidingen geven aan groepen vanaf 2 personen.


Lots of Leuven gidst virtueel

Lots of LeuvenLots of Leuven, een onafhankelijke groep gidsen, organiseert zijn 3*3-rondleidingen nu virtueel. Voor de coronamaatregelen konden geïnteresseerden iedere derde zondag van de maand voor drie euro een rondleiding volgen in de stad. Aangezien dat momenteel niet kan, voorzien ze een virtueel alternatief op hetzelfde moment en aan dezelfde prijs. 


Organisatoren biertours lanceren online tastings 

Online tasting met Antwerpse brouwerijen

In plaats van op stap te gaan met groepen voor een bierwandeling, organiseert Taste the City Belgium online bierproeverijen. Na een online inschrijving krijgen deelnemers een pakket opgestuurd met de biertjes die geproefd zullen worden. Aangezien de tours normaal gezien in Antwerpen doorgaan, brengen ze vooral lokale Antwerpse brouwerijen, zoals Brouwerij Cabardouche, onder de aandacht.

 


Gentse gidsenvereniging maakt en verkoopt thematische zoektochten

Gentse gidsenvereniging maakt en verkoopt thematische zoekopdrachten

Al is de leuze ‘blijf in uw kot’, toch is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen. Om de korte wandelingen van de Gentenaars aangenamer te maken, besliste gidsenvereniging Gandante om zoektochten te organiseren. Deze zijn geschikt voor één of twee personen en zijn onderverdeeld in vier thema’s: Van Eyck, Portus Ganda, het Patershol en historisch Gent. 


Antwerpse stadsgids maakt podcast voor tijdens het joggen

Antwerpse stadsgids maakt podcast voor tijdens het joggen Antwerpse stadsgids maakt podcast voor tijdens het joggen. Antwerpenaar Wim Van Hauteghem noemt zichzelf de lopende stadsgids van Antwerpen. Normaal gezien organiseert hij looptours waarbij hij de mooiste plekjes van de stad toont, maar door de coronacrisis moest hij die annuleren. Daar vond hij een oplossing voor: wie wil, kan tijdens het joggen zijn tour nu ook beluisteren via een podcast.