Traject Toerisme transformeert

De beleving van reizen verandert reizigers, plaatsen die ze bezoeken, mensen en lokale gemeenschappen die deze plekken ‘maken’ en bewonen. Toerisme is dus meer dan economie. Dat ‘meer’ willen we onderzoeken en vormgeven in het traject ‘Toerisme Transformeert'.

Op deze pagina vind je meer informatie rond de

Denktank Toerisme Transformeert

Tijdens de eerste sessie op 12 januari gingen we met een vijftigtal deelnemers dieper in op het concept ‘Flourishing destinations’ van Anna Pollock en voerden we gesprekken over de vraag 'Meer waarde voor meer stakeholders. Hoe pakken we dit aan?'.

Bekijk alle foto's en raadpleeg de presentaties van Anna Pollock en Greet Vandenrijt & Vincent Nijs.

Met de denktank Toerisme Transformeert gaan we dieper in op de inzichten, ervaringen en verhalen die we al verzamelden. In 2018 organiseren we op regelmatige basis denktanksessies waarin we inzoomen op een specifiek thema. De volgende edities van de denktank gaan door op maandag 26 maart, dinsdag 17 april en woensdag 30 mei. De thema's maken we binnenkort bekend. 

Wil je deelnemen aan de volgende denktank(s)?
Laat snel van je horen (mail naar toerismetransformeert@toerismevlaanderen.be)!

Grootschalige luisteroefening: 1500 verhalen

Om de transformerende kracht van reizen beter te begrijpen, wilden we duizend reizigers laten vertellen over hoe reizen hun leven verandert. Ruim 20 studenten van de Master Toerisme engageerden zich voor meer dan 500 gesprekken. Ook medewerkers van Toerisme Vlaanderen verzamelden verhalen in zowel persoonlijke gesprekken als groepsconversaties.

De kaap van 1000 verhalen bereikten we al eind december. Op dit moment tellen we al meer dan 1500 vakantieverhalen! Eind januari sluiten we de verhalenverzameling af en beginnen we met de analyse van deze schat aan verhalen.

Hoe kan jij meewerken?

  • Eerst en vooral door zelf jouw betekenisvol reismoment te delen. We zijn op zoek naar persoonlijke vakantiemomenten die een impact op jou hebben gehad. Een moment dat je zal bijblijven omdat het zo betekenisvol was. Je mag gerust meerdere verhalen met ons delen.
  • Zin om nog meer te participeren? Help ons deze boodschap te verspreiden en zo veel mogelijk vakantieverhalen te verzamelen. Deel onze oproep met jouw collega’s, vrienden en kennissen. Deel de link toerismetransformeert.be via je eigen social media kanalen zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en WhatsApp.

Deel jouw vakantieverhaal

Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen, deelde zijn betekenisvol vakantiemoment al. Nu jij nog!
 

Bekijk de selectie vakantieverhalen filmpjes op het Toerisme Vlaanderen YouTube kanaal.

 

Herbeleef de inspiratiedag van 3 oktober 2017

  • Peter De Wilde opende de dag tijdens een gesprek met Griet Bouwen. Hierin vertelde hij waar het thema ‘de transformerende kracht’ vandaan komt en deelde zijn persoonlijke invulling hiervan. 
  • Tijdens de voormiddag gingen we onder begeleiding van Chené Swart en Griet Bouwen met elkaar in gesprek rond de kracht van reizen. Bekijk alle foto's
  • In de namiddag daagde Anna Pollock ons uit om op een andere manier te kijken naar de impact en de rol van toerisme in een snel veranderende wereld. De presentatie kun je onderaan de pagina bekijken.
  • Daarna kwamen de volgende stappen in dit traject aan bod en kregen we van jullie waardevolle input om dit traject verder vorm te geven.

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven van het traject Toerisme transformeert