Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

Opleidingstraject 'Door de bril van de bezoeker' (volzet)

Wegens groot succes werden de inschrijvingen voor het opleidingstraject ‘Door de bril van de bezoeker’ vervroegd afgesloten. Maar in het najaar van 2020 hernemen we het traject. Interesse voor deze tweede editie?
Laat je gegevens achter via deze link. 

Een optimale beleving in jouw museum of attractie is cruciaal. Zo maak je van jouw bezoekers echte fans en verhoog je de kans op een sterkere reputatie, verhoogde inkomsten en maatschappelijke meerwaarde. Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen het opleidingstraject 'Door de bril van de bezoeker' om van jou een echte belevingsexpert te maken.

Wat

Het traject bestaat uit sessies (telkens van 9.00 tot 16.30 uur) inclusief lunch en snacks. Voor het traject van start gaat krijg je een mystery visitor op bezoek. Voorts heb je recht op 2 uur individuele begeleiding en ga je deel uitmaken van een lerend netwerk met fijne collega’s.

Wanneer en waar

We organiseren 5 sessies op verschillende locaties binnen een bepaalde zone. In het inschrijvingsformulier hieronder kan je jouw voorkeurszone en de daarbij horende data aangeven. De exacte locaties worden je ruim op voorhand meegedeeld. Gedurende de volledige doorlooptijd blijf je als deelnemer het traject volgen binnen dezelfde zone zodat je altijd bijeenkomt op eenzelfde weekdag met een vaste groep.

De 5 sessies vinden altijd plaats op een dinsdag of donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Dit zijn de verschillende data per zone:

Met wie

  • ruimte voor 40 deelnemers (editie 2019-2020)  
  • slechts 12 à 14 deelnemers per groep voor veel interactie en maatwerk. Bij de groepssamenstelling houden we zoveel mogelijk rekening met locatie en expertiseniveau. Dankzij onze slimme groepsindeling wordt het voor iedereen relevant. 
  • van elke attractie of museum kunnen maximum twee medewerkers deelnemen. Kom je met twee, dan word je ingedeeld in dezelfde groep.

Voor wie

  • Je bent medewerker van een museum of attractie, of van een organisatie die meerdere musea of attracties beheert (bijvoorbeeld een overkoepelende stadsdienst of autonoom gemeentebedrijf). Activiteiten of tours zonder vaste infrastructuur (bijvoorbeeld rondleidingen, workshops, events) of zonder vast aanbod (bijvoorbeeld expositieruimten) komen niet in aanmerking. 
  • De beleving die jouw organisatie aanbiedt is gelegen in Vlaanderen of Brussel en relevant vanuit toeristisch oogpunt: ze richt zich zeker ook tot individuele bezoekers, kent ruime openingsuren en heeft bezoekers vanuit een ruime regio en daarbuiten.
  • Je neemt binnen jouw organisatie een leidinggevende of coördinerende rol op, die je de mogelijkheid biedt om samen met collega’s voortdurend te werken aan het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening en van de bezoekerservaring. De opleiding mikt op algemeen directeurs, afdelingshoofden/teamleiders publiekswerking, kwaliteit, communicatie of organisatiezorg, conservators, sitebeheerders en dergelijke. 
  • Je gaat het engagement aan om ook buiten de sessies tijd vrij te maken voor het verzamelen van inzichten en het uitvoeren van experimenten. 

Kostprijs

Het opleidingstraject vertegenwoordigt een waarde van 1 950 euro per persoon. Maar we bieden het jou aan voor 750 euro. Attracties en musea met twee deelnemers genieten ook een korting en betalen 1 300 euro. In dit geval omvat het pakket slechts één mystery visit. De bedragen zijn exclusief btw.

Wegens groot succes werden de inschrijvingen voor het opleidingstraject ‘Door de bril van de bezoeker’ vervroegd afgesloten. Maar in het najaar van 2020 hernemen we het traject. Interesse voor deze tweede editie? 
Laat je gegevens achter via deze link.