Iedereen verdient vakantie!

Steunpunt Vakantieparticipatie
'Iedereen verdient vakantie!' Toerisme Vlaanderen gelooft in de positieve effecten van vakantie en vindt dat iedereen recht heeft op ontspanning, vrije tijd en vakantie. Via Steunpunt Vakantieparticipatie, een krachtig samenwerkingsplatform tussen publieke en private partners, maken we vakantie mogelijk voor iedereen. Al bijna 600 toeristische partners en meer dan 1600 sociale organisaties trekken mee aan de kar.

Over Steunpunt Vakantieparticipatie

Toerisme Vlaanderen wil via Steunpunt Vakantieparticipatie mensen in armoede versterken in hun leven door hen de kans te bieden om ook op vakantie te gaan. Door zowel praktische als financiële drempels weg te werken die mensen in armoede ervaren, maakt Steunpunt Vakantieparticipatie het toerisme echt toegankelijk. Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een betaalbaar en divers vakantieaanbod aan. Want iedereen heeft recht op ontspanning, vrije tijd en vakantie, ongeacht inkomen of afkomst.

Netwerk Vakantieparticipatie

Samen met een netwerk van meer dan 2100 partners maakt Steunpunt Vakantieparticipatie het recht op vakantie waar. Elke partner in dit netwerk draagt bij vanuit de eigen sterkte en draagkracht om samen een groot resultaat te halen. Zo konden in 2014 meer dan 123.000 mensen genieten van een vakantie of daguitstap aan korting. Voor de toeristische partners is deelname aan dit project een manier om maatschappelijk engagement op een professionele manier waar te maken.

Promotie

Steunpunt Vakantieparticipatie verzamelt en promoot de sociale tarieven die de toeristische sector voorziet voor een doelgroep die zonder deze korting niet deelneemt. De promotie gebeurt in gesloten circuit. De sociale lidorganisaties garanderen dat deze gunstige prijzen terecht komen bij de mensen die ze nodig hebben.

Boekingscentrale

Steunpunt Vakantieparticipatie is de vakantiebemiddelaar tussen vraag en aanbod. De organisaties boeken niet rechtstreeks bij een toeristische aanbieder maar via de boekingscentrale van Steunpunt Vakantieparticipatie die de brug vormt in beide richtingen. Hierdoor wordt de vakantieganger niet gestigmatiseerd. Het verblijf of de attractie heeft zo de garantie, zonder controle te moeten doen, dat de verlaagde tarieven door de juiste mensen gehanteerd worden.

Hoe werkt Vakantieparticipatie?Hoe werkt Vakantieparticipatie?

Forum Vakantieparticipatie

Elk jaar brengt Steunpunt Vakantieparticipatie toeristische ondernemers, sociale organisaties en vakantiegangers bij elkaar op een forum om samen te bouwen aan een toerisme voor iedereen. Meer info vind je op www.vakantieparticipatie.be/forum

Forum Vakantieparticipatie in cijfersForum Vakantieparticipatie 2015

Verhalen

Laat je op www.iedereenverdientvakantie.be inspireren door de vele boeiende verhalen van vakantiemakers, vakantiegangers en partnerorganisatie.