Veel volk en mooi weer!

Veel volk en mooi weer!
Vlaanderen bulkt van activiteiten en evenementen. Het ene evenement wordt al wat professioneler georganiseerd dan het andere; sommige evenementen hebben een sportieve invalshoek, andere een culturele, folkloristische, sociale of toeristische. Een evenement leent zich perfect om je permanent aanbod onder de aandacht te brengen. Daarom ook dat evenementen zo'n belangrijk deel uitmaken van je marketingmix.

Door op een doordachte en doelgerichte manier je eigenheid te etaleren, te vertellen waar je goed in bent en activiteiten te organiseren die je profiel ondersteunen, vormt een evenement organiseren een juiste reflex om mensen te mobiliseren.

Het doel van de brochure is je op weg te helpen, je tips te geven en succesvolle voorbeelden te tonen. De organisatie van een evenement vraagt immers een totaal andere aanpak dan het samenstellen van een permanent aanbod. Voor sommigen is dit een nieuw gegeven, anderen hebben al jaren ervaring met het organiseren van evenementen. Het is niet de bedoeling je te vertellen hoe het moet, wel om de ervaring van anderen te delen. Voor de samenstelling van deze publicatie is dan ook samengewerkt met diverse deskundigen.

Je vindt in deze vormingsbrochure praktische richtlijnen, aandachtspunten en voorwaarden voor een succesvolle realisatie van kleine en middelgrote evenementen. Iedereen die een evenement op poten zet, vindt wel een of andere gouden tip die voor hem of haar van toepassing is. Toerisme Vlaanderen heeft alles op een rij gezet om je organisatie vlotter te laten verlopen. Beschouw het als een soort van checklist. Je kunt grasduinen door de brochure en lezen wat je interesseert. De structuur van de handleiding laat toe om naar hartelust te zappen.

Download hier de vormingsbrochure 'Veel volk en mooi weer!'

We wensen je veel volk en mooi weer tijdens al je evenementen!