Verenigd Koninkrijk

Manneken pis
Toerisme Vlaanderen is actief in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties terug. Je kan ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Londen raadplegen.

‘Grand Tour of Flanders’ in Londen

Op maandag 4 november 2019 vond het netwerkevent ‘The Grand Tour of Flanders’ plaats in ‘The Old Truman Brewery’. Een bruisende bestemming in hartje Londen die alvast een ‘schuimende’ link met Vlaanderen heeft. De 45 Vlaamse en Brusselse partners van Toerisme Vlaanderen stonden er in het middelpunt van de belangstelling. Op de prestigieuze avond maakten een 90-tal internationale trade-contacten, journalisten en influencers kennis met Vlaanderens troeven. Van kunst, cultuur en WOI-erfgoed tot wielercultuur en gastronomie.

Dit event vond plaats tijdens de ‘World Travel Market London’ (WTM). Toerisme Vlaanderen nam jarenlang deel aan deze b2b-beurs, maar gooide met het event ‘The Grand Tour of Flanders’, het roer om. Megagrote vakbeurzen zijn nog altijd interessant om contacten te leggen of uit te bouwen. Toch weegt de eventuele outcome van een beursdeelname vaak niet meer op tegen het torenhoge prijskaartje. Daarom organiseerden we in samenwerking met onze collega’s in Londen dit alternatief. Om alles uit hun trip naar Londen te halen, kregen de aanwezige partners wel de kans om zich gratis in te schrijven om aanwezig te zijn op WTM op dinsdag 5 november. 

 

Vlaamse wielerweek in Yorkshire

Vlaanderen en koers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus brachten we een deel van de Vlaamse wielercultuur naar het WK Wielrennen in Yorkshire van 22 tot 29 september 2019. We transformeerden een Engelse pub tot een Vlaams wielercafé. En we organiseerden enkele Vlaamse wieleractiviteiten met onder andere wielerlegende Johan Museeuw. Het doel van deze acties? De wielertoeristen inspireren om Vlaanderen en zijn wielercultuur te ontdekken en bezoeken. Lees hier meer.

Succesvolle networking evening in Londen

Aansluitend aan de lancering van het Vlaamse Meesters programma in Londen op 26 maart, vond er ’s avonds een VIP MICE event plaats. Deze VIP MICE Networking Evening is een informeel b2b evenement met meeting planners (focus op PCO’s & Associations) met vestiging in het Verenigd Koninrijk. 7 verschillende partners uit Vlaanderen (een selectie van 5 congresbureaus en 2 congreshotels) waren aanwezig. Toerisme Vlaanderen bracht de 7 partners in contact met 85 meeting planners. Zo konden de meeting planners de deelnemende partners van de verschillende Vlaamse kunststeden en hotelketens ontmoeten. En meteen ook de diverse mogelijkheden ontdekken die er zijn om succesvolle events te organiseren in Vlaanderen.

De receptie vond plaats in het prachtige Banqueting House. Als het voormalige koninklijk paleis, past deze locatie perfect in de uitrol van de Vlaamse special meeting venues concept en het Vlaamse Meesters concept. Gedurende de avond werden de gasten ook uitgenodigd om een spel te spelen, zo kregen ze de uitdaging een verscheidenheid aan raadsels op te lossen en Vlaamse special meeting venues te matchen met de stad in Vlaanderen. Er was ook een fotohokje waar gasten hun favoriete Vlaamse stad op de achtergrond konden kiezen. 

Een aantal reacties duiden het succes van deze networking evening in Londen:

Sarah Cornand, Sales Manager, Meet In Brugge:  “Fantastische locatie! Past perfect bij het profile van de meeting planners. Ik ontmoette er een aantal heel interessante profielen. Ze hebben niet altijd grote groepen, maar ze passen perfect in het type profile die we graag ontvangen in Brugge.”

Nel Watty, Regionale Directeur van Sales & Marketing Brussels, Warwick Hotels: “Dankjewel om dit geweldige event te organiseren. Zoals steeds hebben jullie jezelf overtroffen. Zowel met de gastenlijst als met de locatie!”

Gabriele Oropallo, Design History Society: “The event you organized was really enjoyable and informative. Congratulations.”

Jay Munro-Mitchell, ETOA: “…appreciated meeting so many superb partners from across Flanders.”

Alex Gear, Association of Independent Schools:  “Thanks for a lovely evening at the Banqueting House. It was great to meet so many interesting people. The Host Exhibitors were marvellous.”

 

Banqueting House als decor voor Flemish Masters

Het prestigieuze Banqueting House in London, vormde op 26 april het decor voor een Flemish Masters event. Deze locatie werd bewust gekozen omwille van het indrukwekkende plafond; een prachtig kunstwerk dat door Rubens geschilderd werd, specifiek voor deze locatie. Een veertigtal journalisten, culturele instellingen en tradepartners werden tijdens een lunch ingewijd in het Vlaamse Meesters-programma, met nadruk op Antwerp Baroque 2018. Rubens Inspires. Maar ook de 2 andere programmalijnen rond Bruegel en Van Eyck werden uiteraard toegelicht. Bovendien werd nogmaals een oproep gedaan door professor Katlijne Van der Stichelen rond de zoektocht naar de verdwenen schilderijen van Michaelina Wautier. 

Britse operators bezoeken Flanders Fields

Begin maart 2018 zakten ruim dertig Britse (school)operators af naar Flanders Fields, met op de planning een tweedaagse verkenning van de Westhoek. Daarbij werden ook de nodige contactmomenten met de lokale sector voorzien. In het najaar 2018 staat een gelijkaardig bezoek op de planning. 

Een Nacht met Rubens

De Scottish National Gallery stelde begin januari 2018 tijdelijk het portret 'Clara Serena', dochter van Rubens, tentoon. Het vormde een mooi aanknopingspunt om op 24 januari “A Night with Rubens” te organiseren.  100 vrienden van de Scottish National Gallery werden door Tico Seifert (curator SNG) en Bert Watteau (Rubenshuis) ondergedompeld in het werk van Rubens en het volledige Vlaamse Meesters-programma. Bovendien konden de aanwezigen ook een trip voor 2 personen winnen naar Antwerpen, met dank aan Brussels Airlines.


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS UK & Ireland
Flanders House
1a Cavendish Square
London W1G OLD

Tel. + 44-20 7 307 77 30
Fax + 44 20 7 307 77 31
enquiries@visitflanders.co.uk
www.visitflanders.com