Verenigd Koninkrijk

Manneken pis
Toerisme Vlaanderen is actief in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties terug. Je kan ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Londen raadplegen.

Vlaamse Meesters event in Royal Academy

Begin november werd onder ruime belangstelling van pers- & en trade, het ‘Vlaamse Meesters 2018-2020’ programma voorgesteld door Ben van Beneden. De partner-exposanten die samen met ons deelnamen aan World Travel Market, waren uiteraard ook van harte welkom tijdens dit avondevenement in de Royal Academy of Arts, London. De aanwezigen konden een trip naar Vlaanderen winnen, op voorwaarde dat ze het juiste antwoord konden geven op 3 vragen over onze Vlaamse Meesters. De kunststeden en The Sea Oostende, die elk een gepersonaliseerde stand bemanden, boden met plezier de nodige informatie aan.

 

Met P&O Ferries naar Flanders Fields

Toerisme Vlaanderen zet in 2017 opnieuw verschillende acties op rond de herdenking van de Slag bij Passendale. Tijdens de zomer loopt in het Verenigd Koninkrijk een actie (online bannering, content dossier op The Telegraph…) in samenwerking met P&O Ferries. Met deze actie maken we de Britten duidelijk hoe gemakkelijk het is om met eigen vervoer de WO I-sites in Vlaanderen te bezoeken. De resultaten van de actie wijzen op een succes: zo zijn er 77% meer boekingen dan voorzien. 70% van die boekingen zijn bovendien nieuwe klanten. Er werd ook een ROI-cijfer behaald dat 101% hoger is dan vooropgesteld. 

 

Perstrip 'On the wheel of the Cannibals' zet Vlaams wielertoerisme in de kijker 

Op zaterdag 26 augustus werd voor het eerst de Eddy Merckx Classic gereden. Dit is een toertocht door het Pajottenland en Vlaamse Ardennen voor wielerliefhebbers, opgedragen aan Eddy Merckx. 

Ridley fiets

Naar aanleiding van dit evenement organiseerde Toerisme Vlaanderen een 3-daagse persreis die het Vlaams wielertoerisme in de kijker zet. We verwelkomden 4 journalisten van het Verenigd Koninkrijk en 3 journalisten van Nederland. De trip liet hen kennismaken met de omgeving van de Vlaamse Ardennen en Vlaams Brabant.

Naast het fietsen werden ook stadsbezoek aan Leuven, een brouwerijbezoek en een bezoek aan het Sven Nys cycling Center voorzien.

Deze  perstoer is een succesvolle samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Leuven, Ridley Bikes en het Sven Nys Cycling Center. 


Mud Soldier om de Slag bij Passchendaele te herdenken

Dinsdagochtend 25 juli 2017 onthulde Toerisme Vlaanderen onder ruime Londense belangstelling een sculptuur op Trafalgar Square in centrum Londen. Het beeld werd gemaakt uit zand en modder en stelt een vermoeide soldaat uit de Eerste Wereldoorlog voor. Op enkele dagen tijd zou de soldaat wegkwijnen door de regen en zo de ellendige omstandigheden oproepen van de Slag Bij Passchendaele, die 100 jaar geleden plaatsvond. Dit project was meteen ook het startpunt van een online campagne over de herdenking van Passchendaele in Flanders Fields.​​​


Jong culinair geweld in Londen

Het Londonse Trinity House vormde begin mei 2017 het decor voor een tongstrelend event voor de Britse pers en MICE-sector. De focus lag op het jonge aanstormende talent dat culinair Vlaanderen rijk is. Sam d’Huyvetter, die normaal in Brasserie Boulevard achter het fornuis staat, en Michael Yates van het Antwerpse Sail & Anchor schotelden zo’n 30 journalisten en bloggers en ruim 50 MICE-buyers een uitgekiend menu met verse streekproducten voor. Het bijpassende bier werd geselecteerd door Jef Janssens van Hof ten Dormaal (Leuven). Pieter Vaes van het Cacao Project (Mechelen) zorgde voor de zoete afsluiter.

De MICE-buyers konden bovendien ook 3 trips naar Vlaanderen winnen, als ze tenminste het juiste antwoord wisten te geven op een reeks vragen over onze kunststeden. Daarvoor konden ze uiteraard terecht bij het Visit Flanders team dat met plezier de nodige uitleg verschafte.


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS UK & Ireland
Flanders House
1a Cavendish Square
London W1G OLD

Tel. + 44-20 7 307 77 30
Fax + 44 20 7 307 77 31
enquiries@visitflanders.co.uk
www.visitflanders.com