Noord-Amerika

Kathedraal Antwerpen
Hieronder vind je de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in New York. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Noord-Amerika (Verenigde Staten & Canada).

Culturele troeven van Vlaanderen in de kijker op EU filmfestival in Toronto

Op 23 oktober 2019 nodigde Toerisme Vlaanderen 20 lokale TRADE- en MICE-contacten uit in Toronto. Op het programma? De tentoonstelling ‘Early Rubens’, gevolgd door de openingsreceptie van het EU filmfestival (EUFF). 

Eerder dit jaar was de tentoonstelling ‘Early Rubens’ al in het ‘Legion of Honour Museum’ in San Francisco te bewonderen. Maar van 12 oktober 2019 tot 5 januari 2020 is het de beurt aan de ‘Art Gallery of Ontario’ in Toronto om de expositie tentoon te stellen. Met een viprondleiding op 23 oktober begeleidden we 20 contacten uit de meetingindustrie langs enkele innovatieve werken van de 17e-eeuwse Vlaamse Meester. 

Na de rondleiding volgde een transfer naar het ‘Gardiner Museum’ in Toronto. Daar vond de openingsreceptie van het EU filmfestival (EUFF) plaats, waar dit jaar de Vlaamse film ‘Girl’ voor is geselecteerd. Deze editie stond volledig in het teken van films én eten. Tussen de Europese eet- en drinkstandjes mocht onze Belgische chocolade dan ook niet ontbreken. Dankzij onze sponsoring konden we met een eigen standje onze Vlaamse troeven naar voren brengen.

Tijdens de rondleiding en receptie zetten we cultureel Vlaanderen in de kijker. Zo overtuigden we onze lokale contacten in Toronto van de toeristische aantrekkelijkheid van onze bestemming. 

Early Rubens in TorontoEarly Rubens in Toronto

600 interessante ontmoetingen over zakentoerisme in Vlaanderen op IMEX Amerika

Van 10 tot 12 september 2019 was Vlaanderen aanwezig op IMEX Amerika, de belangrijkste MICE beurs in de Verenigde Staten. Samen met Visit Brussels verwelkomden we 12 partners uit Vlaanderen en Brussel op een gezamenlijke Belgische stand. Dat resulteerde in 600 afspraken met internationale associaties en vakverenigingen. Met initiatieven als IMEX Amerika halen we alles uit de kast om meer meetings, congressen en incentives naar Vlaanderen te halen.

Lees hier meer. 

Alle partners samen op IMEX Amerika

Vlaamse feestdag in de kijker in San Francisco

Onder de noemer ‘Rubens meets Sillicon Valley’ vierden we op woensdag 10 juli 2019 de Vlaamse feestdag in het Legion of Honor Museum in San Francisco. Daar loopt nog tot 8 september de tentoonstelling ‘Early Rubens’. Tijdens deze viering focuste Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering (AAVR) en Flanders Investment & Trade (FIT), op de toekomst van Vlaanderen en zijn cultuur.

De 229 aanwezigen konden genieten van enkele culturele en culinaire hoogstandjes: creaties van sterrenchef en slagerfenomeen Hendrik Dierendonck, baanbrekend modedesign van Jasna Rokegem, een prachtig concert door sopraan Elise Caluwaerts en een kunstmatige intelligentie-ervaring door Wim Forceville. Via deze creaties bezorgden de geesteskinderen van Rubens het publiek een onvergetelijke artistieke ervaring. Meer nog: ze zetten de toekomst van Vlaanderen en zijn cultuur in de kijker.

Lees hier meer.

Opening prestigieuze Rubenstentoonstelling in San Francisco 

Van 6 april tot 8 september 2019 kunnen cultuurminnende Amerikanen in het Legion of Honor Museum in San Francisco – een onderdeel van de Fine Arts Museums of San Francisco – de tentoonstelling ‘Early Rubens’ bewonderen. In samenwerking met de Vlaamse Regering promoten we zo gedurende 5 maanden onze bestemming en het Vlaamse Meesters-project. Men hoopt op 175 000 bezoekers. ‘Early Rubens‘ toont meer dan 50 werken uit private en publieke collecties in Europa en Noord-Amerika van de kunstenaar uit de periode van 1608 tot 1620, zijn hoogjaren. 

Tijdens een openingsdiner voor sponsors op woensdag 3 april lichtte Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, het belang van de kunstenaar Pieter Paul Rubens en zijn relatie tot Antwerpen toe. Daarnaast vertelde hij ook over het Vlaamse Meesters-project, dat Vlaamse kunstenaars zoals Rubens, van Eyck en Bruegel wereldwijd onder de aandacht brengt. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen in the Wall Street Journal, een invloedrijk internationaal dagblad in de Verenigde Staten, een mooie bijdrage waarin het ‘fenomeen’ Rubens als “de meest succesvolle kunstschilder uit de geschiedenis” wordt omschreven. Met een dagelijkse oplage van 2,5 miljoen exemplaren leren de Amerikanen onze Vlaamse Meester kennen.

Rubens tentoonstellingRubens tentoonstelling

 

Toerisme Vlaanderen verovert IMEX America

Ieder jaar in oktober strijkt IMEX America neer in Las Vegas – Nevada. Het is de grootste vakbeurs voor meetings en events professionals in Noord-Amerika met in totaal 3.500 exposanten die 150 bestemmingen vertegenwoordigen. De 60 extra standen en 81 XL-standen met uitbreiding naar een extra hal, maakten van de editie 2018 de grootste ooit. Ook Toerisme Vlaanderen opteerde voor een grotere stand die ruimte bood aan vijf partners: Roccoforte Hotel Amigo, Hilton Brussel en Antwerpen, Marriott Hotels Brussel, Fame Travel Designers (DMC) en Brussels Airlines.  Wimke Nijs en Brecht Putman van team Noord-Amerika verwelkomden vorige week meer dan 400 geïnteresseerde bezoekers en begeleidden onze partners in hun B2B-afspraken en groepspresentaties op de stand.

De eerste feedback van de partners was buitengewoon positief. Ze waarderen de directe contacten met vertegenwoordigers van de congres- en conferentiemarkt in de VS en beschouwen de samenwerking met Toerisme Vlaanderen als een goede investering, gezien de onmiddellijke return on investment via de directe zakelijke leads. Toerisme Vlaanderen sponsorde ook een on-site fotobooth die dienst deed als marketingtool en toestel voor dataregistratie. De winnaar van de fotobooth wedstrijd ging naar huis met een trip voor twee personen naar Brussel, aangeboden door Visit Brussels en Roccoforte Hotel Amigo.

 

Brugge in de kijker tijdens sales missie naar Verenigde Staten

Van 17 tot 20 september trok onze partner Meeting in Brugge op sales missie naar Washington DC, Verenigde Staten. Tijdens deze vierdaagse trip werden Vlaanderen en Brugge gepresenteerd als uitgelezen meeting- en congresbestemming. Onze partner legde contact met belangrijke organisaties als MCI, the International Association for Dental Research en MMG, Interel Group. Met het oog op internationale samenwerking blijven we zo inzetten op de relatie met de Verenigde Staten, die onze belangrijkste overzeese markt vormen op vlak van zakelijk toerisme. 

Forbes Magazine: "Bruges is a gem!"

Van 5 tot 7 mei 2018 verbleef John Mariani - online redacteur voor het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes Magazine - in Brugge. Dit gebeurde op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen en in samenwerking met Toerisme Brugge die de journalist overnachting, diners, lunches en gidsbeurten aanbood. John's bezoek focuste op kunst en erfgoed (Groeningemuseum met werk van Vlaamse Meesters als Van Eyck, Triënnale, …) maar ook onze jonge innovatieve keukenchefs kregen de nodige aandacht.  

John Mariani concludeert: "Bruges is a gem. Rather than take it all in on a weekend, return visits would be requisite to see just how rich a history and the architectural beauty Bruges possesses."

Het resultaat van dit bezoek vertaalt zich alvast in twee online bijdragen: 

Forbes Magazine richt zich tot de hoog opgeleide en welstellende Amerikaanse business professional en bereikt online maandelijks 105 miljoen bezoekers.  

Virtuoso verwelkomt Hotel Steigenberger Wiltcher's Brussel

Vanaf 1 juni 2018 krijgt het prestigieuze, wereldwijde Virtuoso-netwerk er een nieuwe toeristische aanbieder bij: Hotel Steigenberger Wiltcher's in Brussel. Dat werd bekendgemaakt in de marge van de famtrip die van 13 tot 17 maart 2018 door Toerisme Vlaanderen werd georganiseerd. Aan deze intensieve kennismakingsreis (zie ook bericht hieronder) namen 29 eigenaars van reisbureaus deel die lid zijn van het Virtuoso netwerk, de absolute top van de Noord-Amerikaanse reisindustrie. Tijdens de vijfdaagse trip ontdekten deze reisprofessionals Antwerpen, Brugge en Brussel. De kennismaking met onze toeristische bestemming was een groot succes mede dankzij een zeer goede samenwerking met de stedelijke toeristische organisaties en toeristische aanbieders, die ervoor zorgden dat de Virtuoso-leden een heuse vipbehandeling kregen.

Virtuoso is hét toonaangevend vrijetijdsnetwerk dat ‘by-invitation only’ leden selecteert. Het netwerk bestaat uit meer dan 15 200 elite-reisadviseurs op meer dan 340 locaties in 20 landen. De Verenigde Staten is de sterkste markt van Virtuoso met 80% van de kantoren. De doelgroep van dit Virtuoso-netwerk bestaat uit welstellende, bereisde personen met een grote interesse in culturele reizen. Onze toeristische bestemming, producten en beleidsfocus sluiten dus perfect aan op dit profiel.
Het Virtuoso-netwerk omvat naast reisadviseurs ook meer dan 1 700 van 's werelds beste reisaanbieders en topbestemmingen.

Vanaf 1 juni 2018 wordt Hotel Steigenberger Wiltcher’s Brussel officieel opgenomen binnen het Virtuoso-netwerk. Dat brengt het totaal aantal Belgische Virtuoso-hotels op 3. Ook in de toekomst zal Toerisme Vlaanderen zich blijven inzetten om Vlaamse en Brusselse toeristische partners als kandidaat-leden aan Virtuoso voor te stellen. 

Amerikaanse touroperator pakt uit met Vlaamse Meesters arrangement

De Amerikaanse reisorganisatie Jet Vacations ontwikkelde, naar aanleiding van de door Toerisme Vlaanderen georganiseerde Flemish Masters workshop in 2017, een 7-daags reispakket (4 nachten Antwerpen en 3 nachten Brussel) rond het thema Vlaamse Meesters. De tour vindt een eerste maal in mei 2018 plaats. Een 20-tal cultuurliefhebbers zal hieraan deelnemen. Op het programma:  Antwerpen, Gent, Brugge, Mechelen en Brussel. Jet Vacations werkt onder meer voor Cornell University. De tour wordt ook aan een aantal Amerikaanse alumni verenigingen  aangeboden.

België is de bakermat van de biercultuur

"If there is a cradle of beer civilisation, it is Belgium", aldus journalist Clive Pursehouse van het Amerikaanse wielermagazine Peloton (oplage 175 000 exemplaren). Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen verbleef hij van 25 maart tot 2 april 2018 in Vlaanderen om er de Vlaamse voorjaarsklassiekers te volgen. In de marge hiervan maakte hij als bierliefhebber ook kennis met de unieke lambiekbieren die in de Verenigde Staten aan populariteit winnen.  

Bekroonde Canadese journaliste bezoekt In Flanders Fields

Van 5 tot 12 april 2018 bezocht de bekroonde, Canadese multimedia journaliste Jennifer Bieman Vlaanderen, met de focus op In Flanders Fields. Dit gebeurde op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen en in samenwerking met onze partners. Het bezoek kaderde in het vooruitzicht van de herdenking van de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand die op 11 november 2018 zal plaatshebben. "It isn't just about remembering the dead and wounded, but about keeping us remembering for the next 100 years", vat de Canadese haar ervaringen samen. Op de Londen Free Press pagina lees je alvast enkele van haar bijdragen:

New York Times plaatst Ieper by 52 must visits in 2018

Volgens de New York Times is Ieper een absolute must visit. 'Ieper, A world War One survivor, 100 years later', staat nl. op plaats 46 op de lijst met 52 te bezoeken plaatsen in de wereld in 2018.  “On Nov. 11, 2018, the centennial of the end of the First World War will be celebrated across Europe. A prime spot to commemorate the occasion is Ypres in the Flemish region that saw some of the Great War’s bloodiest battles – sensitively chronicled at the city’s In Flanders Fields Museum. Armistice Day will bring concerts, a poppy parade and a moving Last Post ceremony at the Menin Gate Memorial to the Missing.” Deze bijdrage in de NYT kwam onder meer tot stand dankzij Toerisme Vlaanderen en is in opvolging van een eerder verschenen artikel in de LA Times, waar het In Flanders Fields museum in Ieper op de eerste plaats vermeld werd, als plaats om tijdens de centennial te bezoeken.


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

Tourist Office for Flanders, Belgium - New York Office
The New York Times Building
620 Eighth Avenue
44th Floor
New York, NY 10018

Tel. + 1-212-584-2336
info4americas@visitflanders.com
www.visitflanders.com

 

Tourism Office of Flanders & Brussels (Belgium)
Represented by Group ATN Consulting
814-77 Finch Ave. East
Toronto, ONT M2N6H8
Canada