Week van het toerisme: 19-23 april 2021

week van het toerisme illustratie
Toerisme Vlaanderen heeft een nieuwe visie. Een visie waarmee we ervoor willen zorgen dat Vlaanderen kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming waarbij de plek, haar bewoners, ondernemers én bezoekers samen centraal staan. Een mooie doelstelling, maar eentje die we in de praktijk niet alleen kunnen realiseren. Daarom hebben we jullie nodig. Geloof ook in de positieve kracht van toerisme en ga de samenwerking met ons aan!

In de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april namen we meer dan 1000 deelnemers mee in onze visie en bespraken we hoe we Vlaanderen als florerende toeristische trekpleister op de kaart kunnen zetten. Deelnemers konden ontdekken wat we precies van plan zijn, hoe we alles zullen ontwikkelen en uitvoeren en wie hiervoor de contactpersoon zal zijn. We bekeken deze 6 thema’s:

 


Een week boordevol inspiratie! Er waren presentaties van vooraanstaande experts in de toeristische sector en beleidsmakers, panelgesprekken, polls, Q&A's en meer. Naast klassieke presentaties zorgden we ook voor video's en filmpjes. We spraken onze deelnemers zelfs toe vanuit de Sint-Godelieveabdij in Brugge!
 
De webinars kan je herbekijken onderaan deze pagina.
 
 

 

Herbekijk alle webinars

Dit zijn de thema's die je kan herbekijken:

 

Vlaanderen Natuurlijk! | Van de Polders tot de Hoge Kempen. Vlaanderen heeft heel wat groen te bieden.

Herbekijk hier de break-out sessies: Bosland en Vraag en Antwoord


Congressen en events | Een inspirerende congreslocatie. Een event met wereldambities. Een toekomstgerichte meeting. Dat en zoveel meer bij het thema Congressen en Events.

Herbekijk hier de break-out sessies: World Choir Games, WK Wielrennen, Intellectueel Erfgoed en Flanders Special Meeting Venues.


Vlaanderen Fietsland | Recreatief fietsen of sportief zwoegen op de Koppenberg? Kom het allemaal te weten bij het thema Vlaanderen Fietsland.

Herbekijk hier de break-out sessies: Koersbeleving via Strava en Icoonfietsroutes.


Culinair Erfgoed en toekomst | Van de beste, pure Vlaamse producten tot een wervelende restaurant ervaring. Bourgondiërs komen aan hun trekken bij dit thema.

Herbekijk hier de break-out sessies: Vlaams Culinair Centrum en Brouwerij 3 Fonteinen.


Erfgoedbeleving | Vlaamse meesters en kastelen, loopgraven in de Westhoek en historische stadskernen. Er is zoveel te ontdekken, zoveel te beleven tijdens het thema Erfgoedbeleving.

 Herbekijk hier de break-out sessies: Sint-Godelieve Abdij en Vraag en Antwoord.


Iedereen Verdient Vakantie | Al 20 jaar maakt Toerisme Vlaanderen werk van vakantie als een basisrecht voor iedereen. Luister mee hoe we dat ook in de toekomst blijven doen.

 Herbekijk hier de break-out sessies: Openbare besturen en Wat kan jij doen. 

 

inspirerende initiatieven

Organiseer je zelf ook een leuke activiteit in het teken van toerisme? Of heb je weet van andere initiatieven?


Laat het ons weten via Facebook of LinkedIn!Heb je vragen of opmerkingen over dit event? Contacteer ons.