Zuid-Korea

wandelaars op Grote Markt in Brussel
Toerisme Vlaanderen is sinds 2013 actief op de Zuid-Koreaanse reismarkt.

Zuid-Koreaanse reisagenten ontdekken Vlaanderen op famtrip

In navolging van de economische missie in Zuid-Korea, organiseerde Toerisme Vlaanderen van 19 tot 22 september 2017 een famtrip voor een delegatie van de belangrijkste Zuid-Koreaanse reisagenten. De geïnviteerde bedrijven zijn niet de minste, het zijn de grootste touroperators uit Zuid-Korea.

Een goed gevuld 4-daags programma in Brussel, Antwerpen en Brugge bezorgde hen de nodige inspiratie om Vlaanderen in de toekomst te verkopen op de Zuid-Koreaanse markt. Zuid-Korea is met 43 000 overnachtingen in 2016 een belangrijke opkomende markt voor toeristisch Vlaanderen en Brussel.

Aansluitend organiseerde Toerisme Vlaanderen ook een netwerklunch in Brugge. Hiermee wil Toerisme Vlaanderen een platform aanbieden voor productpresentaties en dialoog tussen Vlaamse aanbieders en de Zuid-Koreaanse reisagenten.

 

Prinses Astrid opent b2b-evenement in Zuid-Korea

Van 6 tot 13 juni 2017 trok Toerisme Vlaanderen naar Azië, met onder andere een stop in Zuid-Korea. Daar sloten we aan bij de prinselijke missie onder leiding van prinses Astrid. We plaatsen Vlaanderen en Brussel in de kijker bij de Zuid-Koreaanse reisindustrie en journalisten.

Toerisme Vlaanderen organiseerde op 12 juni 2017 het ‘Welcome to Flanders – Belgium’ b2b Travel Event. Hierbij waren maar liefst 40 Aziatische touroperatoren en 16 journalisten aanwezig. Opvallend was dat prinses Astrid, die het evenement officieel opende, onverwachts een korte speech gaf. Daarna kregen Toerisme Vlaanderen en zijn toeristische partners het woord. We introduceerden de toeristische troeven en producten van onze bestemming Vlaanderen en Brussel. Aansluitend hielden onze 9 partners verkoopsgesprekken waarin ze hun toeristisch aanbod aan de Zuid-Koreaanse reisindustrie voorschotelden:

  • Martin’s Hotels
  • bvba j.daems & zn.
  • VINOBELGA
  • Wallonia Belgium Tourism
  • Rail Europe
  • Brussels Airport
  • Groep LEON VANLANCKER
  • HEY! BELGIUM
  • Radisson Blu, Radisson Red en Park Inn by Radisson hotels
  • Visit Bruges 

Uiteraard legden we onze gasten ook culinair in de watten. Jong Keukengeweld-chef Dennis Broeckx entertainde de aanwezige zakenlui tijdens een show-cooking evenement. Op dinsdag 13 juni ontmoetten Toerisme Vlaanderen en zijn partners de CEO’s van de twee grootste wholesalers in Zuid-Korea, Hana Tour en Mode Tour. Iedere deelnemer kreeg tijdens dit werkbezoek de kans om zich te introduceren en verkennende verkoopgesprekken te houden. 

Alle kiekjes op onze Flickr-account.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Abonnneer je dan nu op onze e-nieuwsbrief